Obchodování s finančními deriváty v České republice - Holečková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2011)
Cílem této diplomové práce je v první části charakterizovat a popsat finanční deriváty. Dále se práce zabývá historií derivátů v České republice a seznamuje se situací na českých burzovních a OTC trzích.
Trading in financial derivatives in the Czech Republic
Keywords: Finanční deriváty; OTC; burzovní trhy; BCPP; RM-Systém; historie derivátů; Financial derivatives; stock markets; history of derivatives