Chemické, biologické, radiologické a nukleární ohrožení v přednemocniční péči - Černohous, Jan (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na CBRN (chemical, biological, radiological, nuclear) ohrožení v přednemocniční péči. Teoretická část tato ohrožení popisuje, jaké jsou jejich příčiny, jaké mohou mít následky, jak se proti nim chránit a jak s nimi bojovat. Průzkumná část je tvořena dotazníkovým šetřením pro NLZP ZZS Pardubického kraje. Dotazník se zaměřuje na prozkoumání znalostí NLZP týkajících se tématiky CBRN.
Chemical, biological, radiological and nuclear threats in pre-hospital care
Keywords: CBRN; nebezpečné chemické látky; vysoce nakažlivé nákazy; radioaktivita; osobní ochranné pracovní prostředky; akutní nemoc z ozáření; zdravotnická záchranná služba