Věk a kriminalita - Štafl, Pavel (Univerzita Pardubice, 1999)
Obecná část se zabývá historií trestní odpovědnosti a věku v trestním právu. Dále se autor zmiňije o věkových hranicích v CR, zaměřuje se hlavně na mladistvé. Popsáno je též trestní zákonodárství nad mládeží v Rakousku a Německu. Zvláštní část práce informuje o kriminalitě různých věkových skupin. Závěrečné kapitoly jsou věnovány příčinám kriminality mladistvých, a prevenci trestných činů.
Age and criminality
Keywords: trestní právo; zákonodárství; mladiství; Kriminalita; prevence; příčiny