Prostředky pro zvyšování výkonu spalovacích motorů - Honěk, Jiří (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce je věnována rešerši, popisu prostředků a úprav pro zvyšování výkonu zážehového motoru s následnou praktickou ukázkou a vyladěním palivových map. V úvodní části práce jsem popsal základní princip a připomněl obecné vlastnosti čtyřtaktního zážehového motoru. V další části jsem popsal základy toho, jak a pomocí čeho elektronika řídí chod motoru. V následující části jsou popsány způsoby a prostředky pro zvyšování výkonu, na které navazuje poslední část, kde jsem naladil kompletní palivovou mapu spolu s předstihem na školním motocyklu. V závěrečné části také prezentuji z naměřených hodnot vliv jednotlivých úprav na parametry motoru.
Means for increasing power of internal combustion engines
Keywords: zážehový motor; výkon; motormanagement; úpravy; prostředky; vstřikování; předstih software; mapy; ladění; petrol engine; power; motormanagement; modifications; means; injection; advance; software; maps; tuning