Francis Scott Key Fitzgerald and the "Roaring Twenties" - Lilingová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2007)
Cílem práce je na základě rozboru děl F.S. Fitgeralda (Na prahu ráje, Krásní a prokletí, Velký Gatsby) a porovnáním se sekundární literaturou dokázat jeho oprávněnost zastávat roli jednoho z nejdůležitějších představitelů 20. let 20. století.
Francis Scott Key Fitzgerald a "bouřlivá" dvacátá léta
Keywords: Fitzgerald, Francis Scott Key; 20. století; Spojené státy americké; americká literatura