Ošetřovatelská péče u pacienta ve fázi in finem na oddělení dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče - Portyšová, Šárka (Univerzita Pardubice, 2022)
Diplomová práce na téma Ošetřovatelská péče u pacienta ve fázi in finem na oddělení dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče je prací teoreticko-průzkumnou. Teoretická část seznamuje se specifiky oddělení dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče, umíráním a problematikou implementace paliativní péče do nemocničních zařízeních. Empirická část je popisným evaluačním výzkumem, zaměřující se na sledování a podrobnou dokumentaci předem stanovených indikátorů na základě vytvořeného hodnotícího formuláře. Zásadním výstupem výzkumu je jednoznačné zjištění - paliativní péče na sledovaném oddělení chybí.
Nursing care for patient in the in finem phase at the department of long-term intensive nursing care
Keywords: DIOP; fáze in finem; paliativní péče; umírání; DIOP; in finem phase; palliative care; dying