Systém RFID aktivních technologií pro zvyšování bezpečnosti ve specifických druzích dopravy - Řezáč, Martin (Univerzita Pardubice, 2025)
Cílem disertační práce je vytvoření funkčního modelu systému využívajících technologie lokalizace objektů v reálném čase RTLS pro zvýšení bezpečnosti ve specifických druzích dopravy. Specifickými druhy dopravy se rozumí provozy, kde není možné využít standardě dostupné technologie, případně infrastrukturu jako jsou sítě GPS, GSM atd. Pro návrh takového systému jsou využity technologie, založené především na principu Aktivní rádiové komunikace a identifikace A-RFID. Práce je založena také na dlouholetých zkušenostech s vývojem a nasazováním obdobných aplikací v reálném prostředí.
Possibilities of removing barriers in rail freight transport through data sharing
Keywords: lokalizace; RFID; bezpečnost; UWB; location; RFID; safety; UWB