Podpora zdraví jako součást výuky na druhém stupni základních škol v Plzeňském kraji - Fajfrlíková, Eliška (Univerzita Pardubice, 2025)
Diplomová práce se zabývá začleněním podpory zdraví do výuky na druhém stupni základních škol. Cílem je zhodnotit současný stav výuky vzdělávacího oboru Výchova ke zdraví v Plzeňském kraji. Výzkum byl proveden formou dotazníkového šetření mezi zástupci škol, přičemž byly sledovány organizační podmínky, obsahová náplň, problémy spojené s výukou i zájem škol o spolupráci se zdravotníky a zdravotnickými organizacemi. Na základě zjištění bylo realizováno praktické zapojení do výuky.
Health Promotion as Part of Teaching in Lower Secondary Schools in the Pilsen Region
Keywords: výchova ke zdraví; podpora zdraví; základní škola; zdravotníci ve výuce; vzdělávací program; health education; health promotion; elementary school; healthcare professionals in education; curriculum