Sídelní charakteristika ve starší době železné ve východních Čechách - Míček, Michal (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce Sídelní charakteristika ve starší době železné ve východních Čechách má za cíl vytvořit soupis sídelních a pohřebních struktur starší doby železné ve východočeském kraji. Vedlejší částí nastíní historii bádání o době halštatské ve východních Čechách. Hlavní částí pak bude katalog lokalit, archeologicky datovaných do starší doby železné. Katalog se stane také podkladem pro mapové zpracování. Získané informace upřesní charakter osídlení v kraji.
Residential Structure in an Early Iron Age in Eastern Bohemia
Keywords: archeologie; východní Čechy; halštat; osídlení; archeology; Eastern Bohemia; hallstatt; settlement