Zaměstnanost vězňů v České republice - Matějíčková, Karolína (Univerzita Pardubice, 2021)
Cílem této bakalářské práce je analýza aktuálních možností zaměstnávání odsouzených a jejich uplatnitelnosti na trhu práce po skončení výkonu trestu odnětí svobody. První polovina práce se zabývá významem zaměstnání, trestným činem, trestem odnětí svobody, vězeňstvím a Vězeňskou službu České republiky. Ve druhé části je řešeno zaměstnávání vězňůa a bývalých vězňů. Práce se zaměřuje na činnost organizace RUBIKON Centrum.
The employment of prisoners in the Czech Republic
Keywords: trest odnětí svobody; trh práce; Vězeňská služba ČR; zaměstnávání; employment; imprisonment; labour market; The Czech Prison Service