Systémy veřejné správy v oblasti ŽP - porovnání zkušeností různých měst se zaměřením na nakládání s komunálním odpadem v obcích - Halouzka, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2006)
Tato bakalářská práce se zabývá systémy nákládání s komunálním odpadem, aplikovanými v obcích. Součástí práce je teoretická část zaměřená hlavně na legislativní otázku nakládání s komunálním odpadem. Část praktická je zaměřena na srovnávací ekonomickou analýzu, analýzu nakládání s komunálním odpadem a na analýzu Plánů odpadového hospodářství měst Česká Třebová, Litomyšl a Vysoké Mýto. V závěrečné části je zpracováno především doporučení městům, které jsou součástí srovnávací analýzy.
System of public adminstration in environmental policy - comparison of experiences in various municipalities with a special view to treatment of municipal solid waste
Keywords: Odpadové hospodářství; Litomyšl; Vysoké Mýto; Česká Třebová; legislativa