Připravenost poskytovatele Zdravotnické záchranné služby na řešení mimořádné události při společném zásahu složek Integrovaného záchranného systému - Nosek, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2012)
Předmětem této bakalářské práce je připravenost poskytovatele Zdravotnické záchranné služby na řešení mimořádné události, při společném zásahu Integrovaného záchranného systému. V teoretické části jsou shrnuty důležité informace o poskytovateli ZZS, o druzích MU a legislativě která je s těmito okolnostmi provázána. Podrobněji je rozebrána část o traumatologickém plánu, kde je rozebrána činnost poskytovatele ZZS na řešení MU. Ve výzkumné části jsou srovnány dva traumatologické plány, ze dvou krajů (Kraj A a Kraj B). Na toto srovnávání navazuje dotazník, který podává informace o základních znalostech řešení MU u zaměstnanců ZZS. Veškerá legislativa použitá v této práci je aktuální k 31. 12. 2011, pokud v textu není stanoveno jinak.
Alert of emergency medical providers to deal with extraordinary events in the common action of the Integrated rescue system
Keywords: zdravotní záchranná služba; mimořádná událost; traumatologický plán; integrovaný záchranný systém; triage; ambulance service; emergency; traumatology plan; integrated rescue system