Ekonomické aspekty využití biomasy v ČR - Gibala, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce je zaměřena na problematiku využití biomasy v České republice. Má za cíl zhodnotit možnosti využití biomasy v našich podmínkách a její ekonomickou náročnost. První kapitoly obsahují základní informace týkající se biomasy, dále je práce zaměřena na specifické prostředí ČR, na ekonomické aspekty a na legislativu upravující možnosti využití biomasy a v závěru práce jsou vedeny konkrétní případy využití biomasy.
Economics aspects usage biomass in Czech Republic
Keywords: biomasa; obnovitelné zdroje energie; bioplyn; kogenerační jednotky; CZT; anaerobní digesce; bioodpady