Tvorba edukačního materiálu na téma mimořádné události s hromadným postižením osob - Oborníková, Žofie (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na tvorbu a využití edukačního materiálu ve formě didaktické hry určené pro studenty studijního programu zdravotnický záchranář. Hlavním cílem je vytvořit výukový nástroj, který napomáhá k procvičení postupu při mimořádné události s hromadným postižením osob. Teoretická část se věnuje vymezení klíčových pojmů souvisejících s mimořádnými událostmi, popisu rolí zdravotnické záchranné služby, přehledu aktivizačních výukových metod a vysvětlení pojmu evaluace. Praktická část zahrnuje návrh a realizaci samotné hry a následnou evaluaci jejího přínosu prostřednictvím dotazníkového šetření mezi studenty.
Development of educational material on the topic of mass casuality incident
Keywords: mimořádná událost; hromadné postižení osob; zdravotnická záchranná služba; didaktická hra; edukační materiál; aktivizační metody; mass casualty incident; emergency medical services; didactic game; educational tool; active teaching methods