Modelování predikce časové řady návštěvnosti web domény pomocí dopředných neuronových sítí - Buriánková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce se zabývá návrhem modelu pro predikci návštěvnosti web domény upce.cz pomocí dopředných neuronových sítí. V první části je popsána základní charakteristika web miningu a zásadní poznatky z oblasti dopředných neuronových sítí. Další část práce zahrnuje popis předzpracování dat. Pro učení neuronové sítě je použita časová řada návštěvnosti webu upce.cz, která je pro potřeby učení upravena pomocí indikátorů technické analýzy. Poslední částí je samotné učení neuronové sítě a následná analýza získaných výsledků.
Modelling of Prediction Time Series Visit of Web Domains by Feed-forward Neural Networks
Keywords: web mining; dopředná neuronová síť; frontální neuronová síť; časová řada; predikce; JavaNNS; web mining; feed-forward neural network; frontal neural network; time series; prediction; JavaNNS