Technologie zimní údržby letišť - Stříhavka, Jan (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce se zabývá technologickými aspekty zimní údržby letišť. V první části jsou analyzovány postupy při zimní údržbě a používané technické a chemické prostředky na letištích v České republice. Ve druhé části je znázorněno řešení této problematiky na letišti Pardubice a je proveden návrh optimalizace současného stavu.
The technology of winter maintenance airports
Keywords: brzdné účinky; led; letištní plochy; limitní časy; sněhové srážky; zimní údržba letiště; braking action; ice; airport area; limit time; snowfall; winter airport maintenance