Sanace sesuvů svahů v zářezu dálnice D3 v km 85,100 - 85,300 - Čáp, Pavel (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou řešení svahů v zářezu dálnice D3, úsek 0307 - Tábor - Soběslav, zářez Z4 v km 84,100 - 85,770. Sklonové poměry svahů zářezu navržené v původní projektové dokumentaci se v průběhu výstavby ukázaly jako nevyhovující s ohledem na stabilitu svahu zářezu. Práce popisuje tři varianty řešení, které byly konzultovány při realizaci stavby. Čtvrtá varianta je navržena, popsána a posouzena v posledních kapitolách a přílohách této práce. Výsledkem této práce bude výběr jedné z variant řešení a doporučení pro realizaci tohoto řešení v praxi.
Rehabilitation of landslides in cut slopes D3 motorway in km 85,100 - 85,300
Keywords: inženýrskogeologický průzkum; diatomit; sesuvy svahu; gabion; geological exploration; diatomite; landslide; slope