Řešení dopravních problémů v logistice - Exnar, Filip (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce se zabývá problematikou řešení dopravních problémů v malém chemickém podniku. Teoretická část se zabývá nejprve možnostmi dopravy v malém chemickém podniku. V další kapitole je provedeno porovnání nákladů na přepravu zboží vlastními vozidly s přepravou pomocí externích dopravců. Další část tvoří hledání možných postupů pro řešení okružních dopravních problémů. V praktické části je analyzován systém přepravy v malém chemickém podniku a následně jsou zde popsány možnosti ke zlepšení stávajícího stavu. Na závěr je provedeno celkové zhodnocení z hlediska možnosti aplikace získaných poznatků.
Solving of transport problems in logistics
Keywords: okružní dopravní problém; Genetické algoritmy; celočíselné programování; dopravní problém; traveling salesman´s problem; Genetic algorithm; integer programming; transport problem