Pracovní uplatnění absolventů bakalářského studia zdravotnických oborů v praxi - Hanusová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce na téma "Pracovní uplatnění absolventů bakalářského studia zdravotnických oborů v praxi" se zabývá nejen možnostmi pracovního uplatnění absolventů vysokých škol v České republice a EU, ale seznamuje nás v teoretické části s možnostmi vzdělávání všeobecných sester a porodních asistentek. Zaobírá se také otázkami mezilidských vztahů na pracovišti. Praktická část práce hledá odpovědi na otázky, které se týkají pracovních možností absolventů, jejich očekáváními při vstupu do zaměstnání, práce v zemích EU a vztahy na pracovišti. Je zde uvedena metodika prováděného výzkumu a postupné vyhodnocení otázek použitého dotazníkového šetření.
Exercise of work of bachelor degree gradiates in the fields of medical practice
Keywords: všeobecná sestra; porodní asistentka; uplatnění; Evropská unie; trh práce; common nurse; midwife; application in practice; European Union; labour market