Stresové situace z pohledu řidiče v mezinárodní kamionové dopravě - Budík, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce se zabývá stresovými situacemi v dopravě z pohledu řidiče profesionála v mezinárodní kamionové dopravě. Obsahem je teoretické vymezení problematiky stresu, a to se zaměřením na jeho negativní dopady při výkonu profese. Na základě teoretického vymezení tématu práce je následně proveden empirický výzkum, jehož výsledky jsou podkladem pro návrhovou část práce. Obsah bakalářské práce demonstruje aktuálnost řešené problematiky. Předcházení stresovým situacím, či jejich eliminace by měla být jednou z klíčových aktivit dopravců, kteří mají zájem na zvyšování kvality pracovních podmínek svých zaměstnanců.
Stressful situations from the perspective of the driver in international truck transport
Keywords: stres; stresové situace; coping; řidiči; doprava; stress; stressfull situations; coping; drivers; transport