Proměna volnočasových aktivit pod vlivem metamfetaminu - Píšová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2022)
Diplomová práce se zabývá bývalými uživateli pervitinu a jejich trávením volného času. V práci porovnávám náplň trávení volného času před užíváním metamfetaminu, v průběhu užívání i po skončení užívání. V teoretické části se zaměřuji na základní vysvětlení pojmů, jež se pojí s tématem drog a závislosti. Přiblížím historii metamfetaminu, protidrogovou prevenci, resocializaci a zaměřím se na pojem volný čas a volnočasové aktivity. Cílem práce je vhled do proměny trávení volného času uživateli pervitinu. Praktická část je realizována kvalitativní výzkumnou metodou biografickým designem za užití polostrukturovaného rozhovoru.
Transformation of Leisure Activities under the Influence of Methamphetamine
Keywords: drogy; závislost; metamfetamin; volný čas; drugs; addiction; methamphetamine; leisure time