Ucelená rehabilitace u osob se slucuhovým postižením - Vrchovská, Eliška (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá složkami ucelené rehabilitace zaměřené na specifika práce se sluchově postiženými. V úvodních kapitolách je definován pojem rehabilitace a pojem osoba se sluchovým postižením. V následujících kapitolách jsou popsány různé druhy ucelené rehabilitace, jako je rehabilitace léčebná, sociální, pedagogická, pracovní a technická. Všechny tyto kapitoly jsou úžeji zaměřené na specifika sluchově postižených, teda na surdo(re)habilitaci. Praktická část bakalářské práce je věnována zjištění funkce rehabilitace v systému konkrétní speciální školy pro sluchově postižené a vytvoření metodiky zdravotně-sociální práce na speciální škole pro sluchově postižené.
Comprehensive rehabilitation of persons with hearing disabilities
Keywords: rehabilitace; ucelená rehabilitace; surdo; rehabilitace; sluch; sluchově postižení; rehabilitation; compact rehabilitation; hearing; hearing disablement