Psychologie náboženství v českých psychologických a religionistických periodicích po roce 1989 - Halamová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce bude stručně uvádět články týkajících se psychologie náboženství v psychologických (Československá psychologie, Psychologie dnes) a religionistických periodicích (Religio, Dingir) po roce 1989. Příspěvky budou řazeny chronologicky a podle žánrů v rámci jednotlivých periodik. V úvodu bude stručně popsán stav české psychologie náboženství před rokem 1989. Na závěr bude zhodnocen výskyt a přínos představených příspěvků z jednotlivých periodik.
Psychology of religion in the Czech psychological periodicals and in the Czech periodicals on the study of religions since 1989
Keywords: psychologie náboženství; spiritualita; Náboženství; psychologie; Psychology of Religion; Spirituality; Religion; Psychology