Přínosy dálkového řízení na trati Staré Město u Uherského Hradiště - Přerov - Křižan, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2022)
Práce prokazatelným způsobem ukazuje přínosy dálkového řízení na ukázce splněného grafikonu vlakové dopravy. Grafikon vlakové dopravy je sestaven na základě typových vlaků. Tyto typové vlaky jsou sestaveny na základě analýzy vlaků, které jezdí na vybrané trati. Dále jsou zde uvedeny nutné podmínky, pro zapojení dopraven do dálkového řízení a vyčíslení mzdových úspor, které jsou přidanou hodnotou dálkového řízení.
Benefits of remote control on the railway line Stare Mesto u Uherskeho Hradiste - Prerov
Keywords: Centrální dispečerské pracoviště; zabezpečovací zařízení; dispečer; výpravčí; dálkově ovládané zabezpečovací zařízení; dopravna; druhy vlaků; přednosti vlaků; Central control room; security equipment; train dispatcher; remote controlled security equipment; transport station; species of train; preference of train