Možnosti diagnostiky a terapie ťažkých kombinovaných imunodeficiencií - Šamajová, Natália (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalárska práca približuje základné znaky protiinfekčnej imunity. Zameriavam sa predovšetkým na poruchy imunity, konkrétne na ochorenie ťažkej kombinovanej imunodeficiencie (SCID), pri ktorej je zvýšená náchylnosť k infekciám. Uvedené sú príčiny, možnosti diagnostiky a terapie tohto ochorenia.
Possibilities of Diagnosis and Therapy of Severe Combined Immunodeficiencies
Možnosti diagnostiky a terapie těžkých kombinovaných imunodeficiencí
Keywords: protiinfekčná imunita; SCID; diagnostika; terapia; anti-infective immunity; SCID; diagnostic; therapy