Kierkegaardův koncept lásky - Haltmarová, Petra (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce se zaměřuje na pojetí lásky u Kierkegaarda. V práci je analyzováno jeho dílo Svůdcův deník. Na základě propojení jednotlivých poznatků ze Svůdcova deníku, Kierkegaardovy filosofie a jeho života je vysvětlen autorův koncept lásky.
Kierkegaard´s concept of love
Keywords: Kierkegaard; love; aesthetic stadium; seducer; láska; estetické stadium; svůdce