Analýza ekonomických přínosů festivalu Smetanova Litomyšl - Půlkrábková, Pavla (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce je věnována mezinárodnímu opernímu festivalu Smetanova Litomyšl. Zaměřuje se na jeho ekonomické a jiné přínosy pro město Litomyšl, místní podnikatele a občany. Obsahuje také analýzu hospodaření organizace Smetanova Litomyšl, o.p.s., jako pořadatele festivalu, a vyhodnocení dotazníkového šetření mezi provozovateli stravovacích a ubytovacích zařízení. Toto šetření je zaměřeno na vliv festivalu na jejich činnost.
The analysis of the economic benefits of the festival Smetana's Litomyšl
Keywords: festival Smetana's Litomyšl; environment quality; Saaty's method; investigation of questionnaire; economic benefits; festival Smetanova Litomyšl; kvalita prostředí; Saatyho metoda; dotazníkové šetření; ekonomické přínosy