Povinná vojenská služba pohledem pamětníků - Zelená, Petra (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce se zabývá povinnou vojenskou službou. Cílem této práce je zodpovědět výzkumné otázky a seznámit čtenáře s opravdovým průběhem vojenské služby, jak jej interpretují pamětníci. Studentka se zaměřila na muže, kteří absolvovali povinnou vojenskou službu před rokem 1989 a po něm. Při kvalitativním výzkumu studentka použila především biografický rozhovor, díky kterému získala potřebné informace na zodpovězení předem vymezených výzkumných otázek. Součástí této práce jsou výpovědi z rozhovorů šesti respondentů.
Compulsory Military Service by Witnesses
Keywords: povinná vojenská služba; armáda; rituály; cumpolsary military service; army; rituals