Zhodnocení situace v oblasti kriminality pro zvolené zájmové území - Kalousová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce popisuje problematiku kriminality na území České republiky. Cílem této práce je s využitím dostupných dat a vhodných metod zhodnotit situaci ve zvoleném zájmovém území v oblasti kriminality se zaměřením na zvolené typy trestných činů. Část práce je zpracována v prostředí geografických informačních systémů.
Evaluation of the crime situation in the selected area of interest
Keywords: kriminalita; stav kriminality; struktura kriminality; dynamika kriminality; index kriminality; shluková analýza; geografické informační systémy; crime; state crime; crime patterns; dynamics of crime; crime index; cluster analysis; geographic information systems