Metody oceňování externích nákladů z dopravy - Brožová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2004)
V této diplomové práce je zpracováno rozdělení nákladů v dopravě, charakteristika hlavních externích nákladů, dále obecná charakteristika metod oceňování externích nákladů. V poslední části je provedena analýza a praktické použití objektivní metody oceňování škod z dopravních nehod v silniční dopravě.
Methods estimating of external costs in transport
Keywords: Doprava; externí náklady; metody oceňování; exhaláty; hluk; Životní prostředí; Dopravní nehody