Karel Hlubuček (1905 - 1968) - Štifter, Jan (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce pojednává o životě Karla Hlubučka - dentisty a historika, který se narodil roku 1905 v Pardubicích. V roce 1927 se odstěhoval do Trhových Svinů na Českobudějovicku, kde se věnoval místní historii. V 50. letech s ním komunisté zinscenovali politický proces, Hlubuček strávil čtyři roky ve vězení.
Karel Hlubuček (1905 - 1968)
Keywords: Karel Hlubuček; Pardubice; Trhové Sviny; politické procesy; komunisté; political trials; Communists