Philipp Melanchthon : und sein Beitrag zur Gründung der lateinischen Schule im 16. Jahrhundert in der Stadt Soest - Doležalová, Jarmila (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce se zabývá životem a dílem významného německého pedagoga, humanisty a teologa Philippa Melanchthona. Dále přibližuje založení latinské evangelické školy v 16. století ve městě Soest, k němuž tento univerzalista přispěl.
Keywords: životopisy; Melanchton, Filip; pedagogika; latinská škola; Soest; 16. století