Návrh zabezpečení staveniště proti vniknutí zvěře - Škopová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce je věnována zabezpečení stavenišť se zaměřením proti vniknutí zvěře. Na začátku je popsáno zabezpečení staveniště a možné druhy zvěře, které mohou narušit stavební práce. V další části je popsáno konkrétní vybrané staveniště, jeho dosavadní zabezpečení a zvěř vyskytující se v okolí. Dále je definován rozhodovací problém a s ním spojená kritéria a varianty pro rozhodování. Poslední dvě části se zabývají aplikací zvoleného rozhodovacího problému na metody vícekriteriálního rozhodování. Výsledkem je řešení rozhodovacího problému.
Security Proposal to Protect the Construction Site against the Intrusion of Wild Animals
Keywords: zabezpečení stavenišť; vícekriteriální rozhodování; zvěř; elektronické zabezpečení; mechanické zabezpečení; construction site security; multi-criteria decision-making; wildlife; electronic security; mechanical security