Aktuální trendy přístupu k intelektuálnímu kapitálu v oblasti poštovních služeb: literární rešerše - Gottwald, Dalibor; Švadlenka, Libor (Univerzita Pardubice, 2016)
Článek se zabývá problematikou intelektuálního kapitálu, a to konkrétně z pohledu aktuálních vědeckých prací, jež jsou publikovány v předních světových databázích. Obsah článku spočívá v obecném vymezení oblasti intelektuálního kapitálu – všech jeho sub-oblastí s následným hlubším zaměřením na sektor poštovních služeb. Hlavní cíl článku spočívá ve vymezení aktuálních trendů v oblasti přístupu k intelektuálnímu kapitálu, a to na základě provedené literární rešerše.
Actual trends in access to intellectual capital in postal services: literature review
Keywords: intelektuální kapitál; lidský kapitál; poštovní služby; intellectual capital; human capital; postal services