Možnosti obnovení železniční dopravy na trati Děčín - Jeníkov-Oldřichov - Manojlín, Marek (Univerzita Pardubice, 2024)
Na železniční trati z Děčína do Jeníkova-Oldřichova není dnes provozována pravidelná osobní doprava. Přesto tato trať má stále přepravní potenciál a může být atraktivní pro pravidelné cestující i pro rozvoj cestovního ruchu. Cílem této práce je navrhnout jízdní řád pro objednatele dopravy tak, aby splňoval jím nastavené standardy dopravní obslužnosti. Je třeba analyzovat region v okolí trati a jeho stávající dopravní obslužnost. Dále také analyzovat současný stav železniční infrastruktury a navrhnout její případné úpravy pro pravidelný provoz vlaků
Possibilities of returning railway transport to the Děčín - Jeníkov-Oldřichov line
Keywords: osobní doprava; obnovení pravidelné dopravy; vlaky; jízdní řád; passenger trasnport; returning regular transport; trains; timetable