Elektronické bezpečnostní systémy silničních motorových vozidel. - Ivanov, Trojan (Univerzita Pardubice, 2010)
Předložená bakalářská práce je zaměřena na aplikaci elektronických bezpečnostních systémů v provozu silničních motorových vozidel. Přes legislativu, zásady bezpečné jízdy a psychologii řidiče se dostáváme k samotným elektronickým prvkům aktivní bezpečnosti. Těžiště práce spočívá v posouzení vlivu elektronických bezpečnostních systémů na zvyšování bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích a možnostech dalšího využívání elektronických systémů v silničních motorových vozidlech za účelem zvyšování bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích.
Electronic security systems of road motor vehicles.
Keywords: bezpečnost provozu; provoz na pozemních komunikacích; řidiči; motorová vozidla; elektronika; traffic safety; road traffics; drivers; motor vehicles; electronics