Aktivizace seniorů ve volném čase - Vagnerová, Eliška (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce je teoreticko-průzkumná a je zaměřena na aktivizaci seniorů ve volném čase. Teoretická část se zabývá stářím a stárnutím. Také je zaměřena na fyzické, psychické a socioekonomické změny, které se pojí se stářím. Dále je zde vymezení pojmů kognitivní funkce a komunikace. V poslední kapitole teoretické časti je vymezen pojem volný čas, volnočasové aktivity a definován pojem aktivizace a druhy aktivizačních činností. Cílem průzkumné časti je zjistit, jak jsou senioři v pobytovém zařízení aktivizováni ve volném čase.
The activation of seniors during leisure time
Keywords: stáří; aktivizace seniorů; komunikace; volný čas; ageing; activation of seniors; communication; leisure