Restaurování souboru malířských uměleckých děl na papíru - Fujdiaková, Ivana (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato práce dokumentuje kompletní restaurování čtyř rozdílných výtvarných technik. Jedná se o papírové a papírmašové prvky ze souboru "Dětenického betlému" od Vincence Novotného, temperu na papírové podložce od Františka Matouška "Léto a mateřství", kombinovanou techniku tempery a olejomalby na papíru od Antonína Slavíčka "Na dvoře (Stavení v Okoři)" a suchý pastel na papíru od Jiřího Krtičky bez názvu.
Restoration of a collection of paintings on paper
Keywords: restaurování; papír; papírmašé; tempera; Matoušek, František; Slavíček, Antonín; Syntonos; pastel; restoration; paper; papiermache; tempera; Matoušek, František; Slavíček, Antonín; Syntonos; pastel