Porézní elektrody v současné elektroanalýze - Smetáková, Martina (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá přípravou porézních elektrod a jejich využitím v současné elektroanalýze. Jsou popsány příklady elektrochemických stanovení anorganických a organických látek pomocí různých porézních povrchů vytvořených na pracovních elektrodách, které byly publikovány v odborných časopisech za posledních deset let. V textu práce jsou rovněž zahrnuty i kombinace různých porézních materiálů a jejich použití v elektrochemické detekci.
Porous electrodes in contemporary electroanalysis
Keywords: porézní elektroda; elektrochemická detekce; elektroanalýza; porous electrode; electrochemical detection; electroanalysis