Vývoj messengeru na bázi reaktivních a noSQL technologiích - Kireev, Pavel (Univerzita Pardubice, 2024)
Cílem bakalářské práce je vývoj aplikace typu messengeru založeného na bázi reaktivních a noSQL technologiích. V teoretické části budou popsány použité technologie spojené s řešeným tématem bakalářské práce a důvod jejich výběru. Výstupem praktické části bude serverová a klientská aplikace, které budou využívat JAVA, Spring Framework, Spring Web MVC, Project Reaktor, Ejabberd a dále databáze PostgreSQL a Apache Cassandra. Součástí práce bude detailní popis tvorby praktické části včetně analýzy zadání, návrhu systému, popis implementace a způsob ověření výsledků. V příloze práce bude uveden postup pro nasazení praktického výstupu včetně uvedení nutných systémových a provozních prostředků pro správný běh aplikace.
Development of a messenger based on reactive and noSQL technologies
Keywords: Java; Spring; XMPP; messenger; Angular; reaktivni programováni; databáze; Java; Spring; XMPP; messenger; Angular; reactive programming; databases