Problematika likvidace autovraků - Janoušková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá možnostmi ekologické likvidace autovraků v České republice a konkrétními zkušenostmi a výsledky v této oblasti. V obecné části jsou uvedeny nejprve právní předpisy, kterými se tato problematika řídí, a s tím související povinnosti a technické požadavky při nakládání s autogramy. Tato část je též věnována veřejné správě ve vztahu k této problematice. V praktické části je popsán stav vozového parku v České republice a postup při zpracování vozidel s ukončenou životností. V závěru uvádím konkrétní návrhy na zlepšení systému likvidace autogramů v České republice.
Car wreck disposal
Keywords: car wreck; waste; car wreck working; material utilization; legal regulations; Public Administration; car fleet; autovraky; odpad; zpracování autovraků; materiálové využití; právní předpisy; vozový park; veřejná správa