Péče o chirugické nástroje v rámci předsterilizační přípravy - Taliánová, Magda; Bělohlávková Kašparová, Ilona (My University, 2017)
Péče o chirurgické nástroje je nedílnou součástí přípravy na operační výkon. Správná péče o chirurgické instrumentárium má vliv nejen na bezpečnost pacienta, ale i na kvalitu a životnost nástrojů. Cílem výzkumu bylo zjistit, jak perioperační sestry/porodní asistentky pečují o chirurgické nástroje. Bylo zjištěno, že perioperační sestry/porodní asistentky se snaží dodržovat obecně platné zásady péče o chirurgické nástroje, nicméně byly zjištěny i některé nedostatky, které by mohly mít negativní vliv jak na kvalitu a životnost nástrojů, tak i na bezpečnost pacientů při operačním výkonu.
Caring for surgical instruments in pre-sterilization preparation
Keywords: chirurgické nástroje; předsterilizační příprava; surgical instruments; pre-sterilization preparation