Aplikace CCD kamery pro vyhodnocení kvality tiskových desek - Pavlorková, Jana (Univerzita Pardubice, 1996)
Cílem práce bylo využít CCD kameru pro vyhodnocování kvalitativních parametrů ofsetových tiskových desek v konfrontaci s jinými běžně používanými metodami hodnocení kvality tisku. Byla provedena optimalizace vyvolávacího procesu a zhodnocen vliv vývojky na kvalitu ofsetové formy s návazností na tisk. Kontrola kvality přenosu na tiskovou desku byla prováděna poocí CCD kamery, kterou byly testovací obrazce snímány a dále vyhodnocovány pomocí tří dostupných programů.
Application of CCD camera for evaluation of the printing plate quality
Keywords: ofsetové tiskové desky; kvalita tisku; CCD kamery; kvalita přenosu