Evropská centrální banka a její monetární politika - Podlipná, Tereza (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou Evropské centrální banky, jejími hlavními cíli a funkcemi. Věnuje se makroekonomickým ukazatelům a hospodářské politice s detailnějším zaměřením na monetární politiku. Dále se zabývá detailnější charakteristikou bankovních systémů. Bude provedena bližší charakteristika monetárních politik Evropské centrální banky, Národní banky Slovenska a České národní banky a následně jejich komparace.
European Central Bank and its Monetary Policy
Keywords: Evropská centrální banka; Česká národní banka; Národní banka Slovenska; monetární politika; Bankovní unie; European Central Bank; Czech National Bank; National Bank of Slovakia; monetary policy; Union Bank