Využití psychoterapie v dnešní ošetřovatelské péči - Odehnalová, Monika (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce se zabývá využitím psychoterapie v dnešní ošetřovatelské péči. Teoretická část shrnuje teoretické poznatky týkající se psychoterapeutického přístupu. V praktické části je vyhodnoceno dotazníkové šetření, které proběhlo mezi studentkami 2. ročníků VOŠ, ohledně informovanosti v problematice psychoterapie. Jsou zde uvedeny zkušenosti a problémy, se kterými se studentky při své praxi v péči o pacienta setkaly.
Using psychoterapy in today's nursing care
Keywords: psychoterapie; Ošetřovatelská péče; pacienti; zdravotní sestry; Komunikace; dotazníkové šetření