Does the general approach towards women in Milton§s period correspond with the role of women in his Paradise lost? - Bezdíčková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka v práci zjišťuje zda a do jaké míry odpovídá postavení ženy v 17. století v Anglii, tomu jak je žena zobrazena v Miltonově díle - Ztracený ráj.
Odpovídá postavení ženy v 17. století v Anglii úloze ženy v Miltonově Ztraceném ráji?
Keywords: Milton, John; ženy; Anglie; renesance; společnost; rozbor literárního díla; postavení žen