Ochrana člověka za mimořádných událostí – nové trendy ve výuce - Tilcerová, Eleonóra (Univerzita Pardubice, 2010)
Od roku 1999 se do výuky základních a středních škol začala postupně dostávat problematika ochrany člověka za mimořádných událostí. V průběhu let se určitým způsobem modifikovala do současné podoby. Hasičský záchranný sbor ČR (HZS ČR) od začátku významnou měrou přispěl a nadále přispívá k její realizaci a rozvoji na školách. Avšak s ohledem na razantní změnu vzdělávacích dokumentů a stávající, ne vždy vyhovující, stav této výuky na školách dnes vyvstává potřeba nového pojetí této problematiky a s tím souvisejících nových přístupů k výuce.
Keywords: ochrana člověka; mimořádné události; nové trendy ve výuce