Eye-tracking a jeho uplatnění při ověření míry registrace reklamního sdělení v tiskové inzerci - Molišová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2017)
První část práce zahrnuje seznámení s metodou měření oční kamerou (eye-tracking), popisuje její historii, principy a odvětví, kde se tato metoda využívá. Teoretická část se také věnuje tématu zraku a jeho zákonitostí, na nichž je metoda měření oční kamerou založena. Praktická část pak popisuje uskutečněné měření na vybraném vzorku stránek časopisu obsahujících inzerci, s cílem zjistit do jaké míry je inzerce v časopisech vnímána a zároveň odhalit nejzásadnější prvky, ať už grafické nebo obsahové, které tuto míru mohou ovlivnit.
Eye-tracking and its use in verification of degree of advertising message perception in printed advertisement
Keywords: oční kamera; reklama v časopisu; výzkum; vnímání reklamy; eye-tracking; magazine advertisement; research of advertising perception