Porovnání grafických knihoven na vestavěném zařízení - Šíma, Jan (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce je věnována paměťové a časové náročnosti grafických knihoven pro X Window se zaměřením na multiplatformní knihovny. Věnuje se knihovnám Qt, GTK+, wx Widgets, FLTK, Fast Toolkit. Zabývá se jejich porovnáním mezi sebou a následnému testování jednotlivých knihoven.
Comparison of graphic libraries for embedded device
Keywords: graphic libraries; memory; GTK+; QT; FLTK; wx Widgets; Fast Toolkit; grafické knihovny; paměť