Optimalizace zpracování jaterní tkáně pro fluorimetrické stanovení glutathionu - Maňásková, Štěpánka (Univerzita Pardubice, 2013)
Cílem práce byla optimalizace přípravy jaterní tkáně pro toto fluorimetrické stanovení glutathionu, zejména pak testování vlivu teploty na hladinu glutathionu v různých krocích zpracování potkaních jater, včetně nalezení vhodného deproteinačního činidla.
Optimization of liver tissue preparation for fluorimetric assay of glutathione
Keywords: redukovaný glutathion; fluorimetrické stanovení; játra; deproteinace; stabilita glutathionu; reduced glutathione; fluorimetric assay; liver; deproteination; stability of glutathione